بررسی صنعت فولاد در ایران (به نقل از گروه اقتصادی بانک خاورمیانه)
-
-
ارسال شده در ۱۳۹۸/۰۴/۳۱ ۲۲:۰۸:۱۳
این گزارش توسط گروه تحقیقاتی بانک اقتصاد خاور میانه در سال 1394 تهیه شده است. جهت دانلود کامل گزارش به لینک زیر مراجعه نمایید.
لینک دانلود
فولاد یکی از کالاهای مهم و تأثیرگذار در رشد و توسعه صنعتی کشورها است. این کالا بعد از نفت و گاز دومین کالای پر حجم تجارت جهانی را تشکیل میدهد و تعداد زیادی از صنایع پایه از قبیل حمل و نقل، ساختمان، ساخت ماشین آلات، معدن و دیگر صنایع مرتبط با تولید و انتقال انرژی، به صنعت فولاد وابسته هستند. از این رو بهبود و توسعه صنعت فولاد از اهمیت ویژه ای در توسعه اقتصادی کشورها برخوردار است.
در حال حاضر سالانه بیش از یک میلیارد و 611 میلیون تن فولاد خام در جهان تولید می شود که 71 درصد از سطح تولید آن در سال 2000 بیشتر است. این رشد چشمگیر عمدتاً به رشد تولید فولاد خام در چین که بزرگترین تولیدکننده فولاددر جهان است، مربوط میشود. کشورهای ژاپن، آمریکا و هند در رتبه های بعدی بزرگترین تولیدکنندگان فولاد جهان قرار دارند و ایران با تولید سرانه 16 میلیون تن فولاد در جایگاه پانزدهم قرار میگیرد. ایران به علت داشتن ذخایر سنگ آهن، منابع قابل توجه انرژی، بازار مصرف رو به رشد و نیروی کار نسبتاً ارزان، نسبت به بسیاری از کشورهای صنعتی تولید کننده فولاد مانند آلمان، ژاپن و کره جنوبی مزیت نسبی مناسبی دارد. ایران دارای ذخایر فراوان سنگ آهن بوده و در تولید سنگ آهن رتبه دهم جهان را دارد و از سوی دیگر از نظر ذخایر گاز طبیعی در جایگاه دوم جهان قرار دارد، اما به دلایل متعدد به جایگاه شایسته خود در تولید فولاد دست نیافته است. نامتوازن بودن زنجیره تولید فولاد به عنوان مهمترین دلیل این عدم توفیق مطرح است و برای رفع این نقیصه به برنامه ریزی های دقیق و اصولی در آینده نیاز است. تلاش برای توسعه واحدهای فرآوری سنگ آهن و تولید کنسانتره و گندله با هدف جلوگیری از صادرات سنگ آهن خام و تأمین نیاز واحدهای فولادسازی به مواد اولیه میتواند نقش مهمی در جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی در راستای افزایش تولید فولاد خام و محصولات نهایی آن ایفا کند. با توجه به افت قابل توجه قیمت جهانی سنگ آهن در سالهای اخیر، فرصت مناسبی برای مسئولان در راستای توسعه صنعت فولاد ایجاد شده است. البته افت تقاضای داخلی فولاد در چند سال اخیر به علت بروز رکود تورمی در بخش های مختلف اقتصادی، فعالاتن این صنعت را با مشکلات متعددی روبرو کرده است، اما با افزایش بهره وری و استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا در راستای تولید فولادهای با ارزش افزوده بالا میتوان به افزایش صادرات محصولات فولادی در سالهای بعد امیدوار بود.
این گزارش به بررسی نهادهای مورد استفاده در صنعت فولاد و تکنولوژیهای مورد استفاده در تولید آن پرداخته و وضعیت فعلی و چشم انداز این صنعت در افق سال 1414 را بررسی میکند. همچنین طرحهای فولادی استانی را مطرح کرده و جایگاه صنعت فولاد در اقتصاد کشور و وضعیت مالکیت در آن را مورد توجه قرار میدهد. سپس به بررسی زیرساختهای فعلی و نیراز آتی به توسعه این زیرساختها و همچنین مصرف آب، برق و گاز توسط این صنعت خواهد پرداخت. در ادامه به پیشبینی تقاضای فولاد در سالهای آتی در سناریوهای مختلف پرداخته و در نهایت راهکارهایی برای توسعه این صنعت پیشنهاد میدهد.
دیدگاه ها
پر بازدید ترین ها
- ادمین
- ۱۳۹۷/۰۵/۲۳ ۱۳:۳۴:۳۶
- ادمین
- ۱۳۹۷/۰۴/۱۷ ۱۸:۰۸:۰۸
آزمایشگاه مغناطیس ایکالاصنعت با داشتن تجهیزات زیر آماده اندازه گیری خواص مغناطیسی انواع مواد مغناطیس...
- ادمین
- ۱۳۹۸/۰۵/۰۶ ۰۰:۰۶:۲۵
- ادمین
- ۱۳۹۷/۰۶/۲۵ ۲۳:۲۵:۴۸
به ایکالاصنعت اولین و جامع ترین پرتال B2b در حوزه مهندسی مواد و متالورژی، معدن و فرآیندهای...
- ادمین
- ۱۳۹۷/۰۵/۲۵ ۱۴:۳۹:۱۲
پرشین ابزار دقیق باتجربه چندین سال در زمینه فروش تجهیزات ابزار دقیق با معروف ترین برندها که دارای بالاترین کیفیت ها و مناسب ترین قیمت ها است فعالیت می کند و توانسته سهم خوبی از بازار ابزار تجهیزات اندازه گیری را به خود اختصاص دهد. ابزار دقیق با کمک ابزاری مانند فلومتر، روتامتر، لول ترانسمیتر، فلو سوئیچ، لول سوئیچ، شیربرقی، سنسور فشار، گیج فشار یا مانومتر و ... پارامترهای مختلفی مانند دما، فشار و جریان را اندازه گیری می کند.
در اندازه گیری مقدار یک کمیت با یک استاندارد مشخص مقایسه می شود و نتیجه به دست آمده به صورت عدد نمایش داده می شود. حال در صنعت برای اندازه گیری کمیت های مختلف مانند دما، فشار و جریان با تجهیزات ابزار دقیق اندازه گیری می کنیم. تجهیزات به 4 گروه عمده تقسیم می شوند:
- تجهیزاتی که فقط اندازه گیری کرده و روی نمایش گر خود نشان می دهد.
- تجهیزاتی که اندازه گیری می کنند و عدد به دست آمده را ثبت می کنند.
- ابزارهایی که این کمیت ها را کنترل می کند.
- ابزارهایی که هر سه وظیفه کنترل، ثبت و نمایش را انجام می دهد.
معرفی سیستم ها و تجهیزات ابزار دقیق
تجهیزات ابزار دقیق را می توان با کمک یک مثال ساده بیان کرد. فرض کنید در سیستم تنظیم خودکار سوخت موتور، ترانسمیتر فشارو سنسور سرعت وضعیت موتور را مورد بازبینی قرار می دهد. اطلاعات بدست آمده از طریق این سنسورها به وسیله یک پردازنده مانند شیربرقی به سیگنال های الکتریکی تبدیل می شود و نهایت برای کنترل موتور وظایف مربوطه را انجام می دهد.
انواع فرآیند های کنترل
یکی از روش های انتخاب تجهیزات ابزار دقیق تشخیص این است که دقیقاً چه هدفی دارید و باید ماهیت فرآیند مشخص شود. آیا شما قصد دارید فشار، دما، سطح یا جریان را اندازه بگیرید. هرکدام از این کمیت ها ابزار متفاوتی را دارد که در ادامه با انواع آنها آشنا خواهید شد.
ابزار اندازه گیری دما
از این ابزارها در صنعت بسیار استفاده می شود به عنوان مثال در صنعت پزشکی، دارویی، صنعتی و ... برای اندازه گیری میزان سردی و گرمی یک جسم و مشخص کردن میزان دما از این ابزارها استفاده می کند که به دو دسته کلی ترمومتر و ترموکوپل دسته بندی می شود.
ابزار اندازه گیری فشار
ازنظر فیزیکی فشار مقدار نیرویی است که به سطح وارد می شود. حال میزان فشار وارد شده بر جسم، مایع یا سیال بسیار اهمیت دارد به همین دلیل برای اندازه گیری آن از روش و تجهیزات مختلفی استفاده می شود. فشاری که از در لوله و اتصالات در جریان است در صورتی که تحت کنترل و محدوده مشخص باشد مشکلی پیش نمی آید که این نظارت و کنترل را می توان به کمک فشار سنج ها که به آنها گیج فشار یا مانومتر می گویند انجام داد.
ابزار اندازه گیری جریان یا فلو
میزان جریان عبوری از یک سطح در یک زمان مشخص جریان یا دبی گفته می شود که میزان آن بر اساس حجم، لیتر یا جرم قابل محاسبه است. برای محاسبه فلو از ابزارهای مختلفی مانند فلومتر، فلو سوئیچ، روتامتر استفاده می کنند.
ابزار اندازه گیری سطح
سطح یکی از پارامتر هایی است که کنترل آن در صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است و در صوت رد شدن از سطح مورد نظر ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری داشته باشد. لول ترانسیمتر یکی از ابزار هایی است که خروجی الکتریکی متناسب با سطح را ایجاد میکند و بعد از رسیدن به سطح مورد نظر خروجی مورد نظر را نمایش میدهد. از ترانسمیتر ها در اندازه گیری سطح مخزن های مختلف استفاده میشود.